Pretparken

De Eifel is voor alle leeftijden een leuk vakantiegebied. Voor de kinderen zijn er vele grote en kleine pretparken. Daarnaast zijn er talloze ‘wildparken’ (dierenparken) en sommige parken combineren verschillende pretparkattracties met allerlei dieren.  Onderweg naar de Eifel kom je, afhankelijk van je reisroute, al langs Toverland (Sevenum) en, via België, bij Plopsaland. Een leuke manier om je vakantie te beginnen of op de terugreis te bezoeken.

Uit eigen ervaring willen we de volgende parken laten zien:

Wildpark Daun (7 km) 
Een bijzonder leuk park, zeker met wat kleinere kinderen, is het Wild- und Erlebnispark Daun. Via een 8 km lange bosweg rijdt u met de auto door het mooie landschap van de Vulkaneifel. Onderweg treft u vele diersoorten aan; van wilde zwijnen tot lama’s, van bizons tot ezels. De grote ruimte maakt het voor de dieren mogelijk om te leven zoals in de vrije natuur, omdat de verschillende diersoorten zich vrij in het gebied kunnen bewegen en daarnaast ook het contact met de bezoekers kennen. Bij zes aangeduide tribunes (uitzichtspunten) langs de bosweg, kunt u uit de auto stappen en de dieren van dichterbij bekijken, fotograferen en ook voeren. Speciaal voer voor de dieren is in het park te verkrijgen.

Wildpark Daun

Bijzonder in dit park is de apenkloof. De apenkloof bestaat uit een ‘grote kooi’ van maar liefst 6 ha., waarin zich momenteel 53 Berberapen vrij bewegen kunnen. Gedurende een wandeling kunnen de bezoekers de kloof over een 800 meter lange rondweg onderzoeken en de apen daarbij van dichtbij bekijken en fotograferen. Verder is er bij het Wildpark Daun een roofvogelshow en een erg uitgebreide speeltuin, informatiecentrum en een horecagelegenheid. Voor meer informatie; ga naar de website.

Zomerrodelbaan (7 km)

Rodelen in Daun (5)Vlakbij de ingang van het wildpark Daun is een zomerrodelbaan. Avonturiers kunnen over de 800 meter lange rodelbaan naar beneden suizen. Zo gauw men in het dal aangekomen is, wordt men automatisch met een transportsysteem weer naar boven getrokken, om een nieuwe afdaling te kunnen beginnen. Bij deze attractie kan iedereen eens een keer echt gas geven – of alleen, maar ook in een tweepersoons bob!

Adelaars- en wolvenpark (15 km)
Als belangrijkste attractie van dit dierenpark is de grootste roedel wolven van West-Europa in hun natuurlijke omgeving te zien. In de Wolf Canyon in de bossen rondom het kasteel Kasselburg heeft de roedel wolven haar leefgebied. Dagelijks worden de wolven gevoederd wat een geweldige ervaring is voor de bezoekers. Dit voederen vindt dagelijks rond 15.30 uur plaats en is de beste gelegenheid de toch schuwe dieren goed te kunnen zien. Een bijzondere ervaring.

Adler und Wolfspark

Centraal op het park staat een oude burchtruïne uit de 12e eeuw. In het muurwerk van deze burcht leven adelaars, wouwen, haviken, valken, oehoes en gieren. Twee maal per dag is er een vrije vluchtshow met steenarenden, haviken, vliegers en gieren. De acht verdiepingen hoge burcht is te beklimmen. Geniet van het fantastische uitzicht over de Kyll. Op het terrein lopen verder wilde zwijnen, herten en ander dieren rond. Er is een leuke speeltuin en een horeca gelegenheid. Dit park is een garantie voor een ontspannen middag met uw (klein)kinderen. Lees meer op de website.

Eifelpark Gondorf (35 km)
Dit park is écht een combinatie tussen dierenpark, met o.a. beren, en een pretpark. De rodelbaan is bijzonder spectaculair. Verder is voldoende vermaak voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Onderstaand filmpje geeft een goede indruk van dit park. Lees meer op de website.

Wildpark Klotten/Cochem (46 km)
Ook dit park is een combinatie van dieren- en pretpark. Bijzonder is de ligging vlakbij het toeristische Cochem. Daarnaast kent het park wat meer spectaculaire attracties dan de hierboven genoemde parken. Zo is er in 2012 een heftig snelle en steile wildwaterbaan “zum Rittersturz” geopend. Over een lengte van 240 meter en vanaf het 25-meter hoge startpunt gaat het naar beneden met een snelheid van maximaal 75 km per uur. Ook de achtbaan naast de wildwaterbaan is een ritje waard. Wij waren erg gecharmeerd van dit park en hebben er een leuke dag beleefd. De variëteit aan dieren was erg groot. Van cavia’s 😉 tot wolven, van beren tot roofvogels (met ook hier weer een show). Lees meer op de website.

Wildpark Klotten Cochem (800x583)

Phantasialand (90 km)
Het is wat verder weg, maar dan ben je ook in één van de top-pretparken van Europa. Wij vonden het de reis zeker waard. Bijgaand filmpje zegt meer dan 100 woorden.

Let op: er zijn behoorlijk veel attracties waarvoor je minimaal 1,20 of 1,40 zijn.

Klimpark Mont Royal
Het Mosel Adventure Forest – een klimpark bestaande uit touwen, balken en hindernissen – wacht op u met spannende opdrachten voor uw persoonlijke avontuur. Met plezier ziet u de natuur eens vanuit een geheel ander perspectief en leert u zichzelf en tegelijkertijd uw grenzen op speelse wijze kennen.

Nadat u uitvoerig door onze geschoolde klimexperten geinstrueerd bent, kan uw persoonlijke uitdaging beginnen. Met helm en riem via staaldraad gezekerd, klimt en balanceert u geheel zelfstandig van station naar station.

Voor iedereen…….die een beetje avontuurlijk is ingesteld en plezier aan natuur en activiteit heeft, maar ook voor ambitieuse klimmers. Hangbrug, Flying Fox, touwtrap of klimwand ….. plezier is gegarandeerd ! Klim de dagelijkse beslommeringen van u af en stel uw behendigheid en uithoudingsvermogen op de proef.

Klimpark (800x536)