Toerisme

Als we iets toeristisch willen ondernemen, dan gaan we naar een pretpark, dierentuin of zwembad, bezoeken we een kasteel of leuke stad, drinken we een wijntje aan de moezel of bezoeken we een evenement. Er is van alles te doen in de buurt. Op onze website doen we u een boel suggesties.

Maar ‘thuis’ in ons dorp nemen we deel aan het dorpse leven. We halen verse melk bij de boer of honing bij de imker, we wandelen of fietsen door bossen en natuur, genieten van de verstilling, vertraging, kneuterigheid en alle tijd die er is. In en rond ons vakantiehuis lezen we een boek of checken we toch nog even onze mail zittend in de boomgaard of bij de open haard, terwijl we genieten van een vers kopje thee, gemaakt van kruiden die we in de kruidentuin vonden. We maken tijd voor een bordspel, luisteren muziek, kijken een film, komen eindelijk weer eens toe aan oude hobby’s en hebben in deze sfeer ineens wel tijd en aandacht voor elkaar.

Veel mensen vragen ons wat er allemaal te doen is in de Eifel. Voordat wij onze boerderij kochten hadden we ook geen idee. Inmiddels hebben we ontdekt dat er in de Eifel óntzettend veel te doen is.  Op onze site hebben we daarom van alles bij elkaar gebracht, om een goed beeld te geven van de toeristische mogelijkheden. Ga op ‘toeristische verkenning’ via het menu of klik op één van de foto’s hieronder.

Wildpark Klotten Cochem Gemunderer Maar Toerisme wandelen nuerburg Vulkaanmuseum Mare Mosel fietstocht Nurburgring 1 Wintersport mauseberg