Auto’s en Motoren

Motorrijden

Het gebied van de Vulkaaneifel en de Moezel is één grote speeltuin voor motorrijders. Vanuit Nederland heb je met Saurland en de Ardennen binnen het zelfde bereik keuze uit drie motor speeltuinen. Echter het Saurland heeft te weinig leuke bochten en in de Ardennen is vaak het asfalt te slecht om lekker te gassen, aldus een ervaren motorrijder.
Motor rijden in de Eifel is een vakantiedag met veel ingredienten. Spanning en sensatie door de uitdagende bochten. Genieten van mooie uitzichten en rustieke dorpen en kastelen. Heerlijk eten voor lage Duitse prijzen. Wat wil je als motor rijder nog meer?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de Moesel heb je veel mooie uitzichten. Maar wat nog leuker is. Bijna alle wegen van en naar de Moesel zijn bochtig en vaak met super strak asfalt.

Onze boerderij is een heerlijke uitvalsbasis voor een heerlijk motorweekend met vrienden. Uw motoren kunnen achter een gesloten hek staan.

Nürnburgring (30 km)

Nürburgring Nurburgring 1 Erlebniswelt
Voor auto en motorliefhebbers is een bezoek aan de Nürburgring een must. Het racecircuit is één van de bekendste ter wereld en is jaarlijks het toneel van een Grand Prix. Het is al zeer oud en zou aangelegd zijn in de jaren twintig. Momenteel is het bijna 23 km lang, telt 14 bochten en hellingen tot meer dan 8%. Op het circuit is van alles te doen. Rondleidingen (achter de schermen), een race bezoeken en u kunt zelfs met uw eigen auto of motor (tegen betaling) over het oude circuit racen. Een bijzondere ervaring is de Erlebniswelt am Nürburgring. Een 10.000 m² groot interactief museum. Jong en oud zullen dit leuk vinden. Oude raceauto’s worden tentoongesteld, maar ook moderne vette racemonsters. Dat levert gegarandeerd mooie foto’s op voor thuis. Er is een 4D bioscoop. interactieve tentoonstellingen en simulatoren. Er is tevens een panoramische bioscoop over de Nürburgring.  Een pits kan je nu in het echt zien en je kan de G-kracht die de piloten ondervinden echt beleven in een simulator. Een kartingsimulator geeft je het gevoel van een BMW Mini Cooper.  Neem ruim de tijd, want alleen al een vlugge verkenning vraagt minstens twee uur als je aan geen activiteiten deelneemt.

Eifelrallye
Één keer per jaar (meestal eind juli) vindt de Eifelrallye plaats. Deze spectaculaire rallye komt door ons dorp Niederstadtfeld. Als bezoeker van ons huis – en daarmee als tijdelijk inwoner van Niederstadtfeld – heeft u gratis toegang tot dit spectakel.

Kijk op de website van de Eifelrallye wanneer dit evenement dit jaar gehouden wordt.