Fietsen / ATB

Mare Mosel fietstochtDe Eifel is prachtig gebied om te fietsen. Vooral voor mountainbikers is het een waar paradijs. Maar ook ‘toerfietsers’ kunnen hun hart ophalen. In de Eifel is een ontzettend uitgebreid netwerk van fietspaden. U ervaart hier de onmiskenbare landschappelijke charme van de Eifel. Het aantal fietsroutes is bijna onbeperkt.

Een aantal fietsroutes loopt over voormalige en als fietspaden omgebouwde spoorlijnen. U gaat dwars door het landschap, door tunnels onder de bergpieken door en op viaducten langs de valleien. Het bijzondere van deze fietsroutes is dat ze u vrijwel geen druppel zweet kosten. De fietspaden liggen ver van het wegvervoer en lopen zonder noemenswaardige hellingen midden door de natuur. Aan te bevelen is de Mare-Mosel fietstocht. Deze start in Daun (7 km van onze boerderij) en eindigt 58 kilometer verder bij de Moezel. De route is vrijwel volledig bergaf. Aan het einde kunt u een bus reserveren die u én uw fiets weer terugbrengt naar Daun. Zie ook: http://www.eifel.info/Fietspaden-op-voormalige-spoortraces.htm

Mountainbiken
Voor de mountainbiker is onze boerderij de ideale uitvalsbasis. Met een totaal oppervlak van 500 vierkante kilometer en een routenetwerk van 750 kilometer biedt het VulkanBike TrailPark de optimale omstandigheden voor afwisselende mountainbiketochten door de Vulkaan-Eifel. Één ervan loopt zelfs door ons dorp. De routes zijn duidelijk aangegeven met een uitgekiend bewegwijzeringssysteem. Alle etappes zijn op basis van het soort ondergrond en het stijgingspercentage ingedeeld naar verschillende moeilijkheidsgraden.

Op  de website van het VulkanBike Trailpark vindt u geselecteerde suggesties van tochten alsook een interactive routeplanner waarmee de planning vanindividuele tochten een kinderspel wordt. Daarnaast zijn ook de GPS-gegevens uitgeprint of als download beschikbaar.

Klik hier voor meer filmpjes

Huur
U wilt wel fietsen, maar u heeft geen ruimte om fietsen mee te nemen. Op diverse plaatsen, o.a. in Daun, zijn allerhande fietsen (van toerfiets tot mountainbike) voor een schappelijke prijs te huur. Bij de boerderij zijn geen fietsen aanwezig.