Musea

Een goede start om het gebied te verkennen en meer te weten te komen over de geschiedenis van de Vulkaaneifel en vulkanisme is het bezoeken van één van de musea in de Vulkaaneifel. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Eifel-Vulkanmuseum Daun
Dit museum is in 1996 geopend en was het eerste vullkaanmuseum van Duitsland. Aan de hand van beeldmateriaal, modellen, gesteente en meer wordt de bezoeker een kijkje gegeven in het ontstaan van de Vulkaaneifel en de werking van vulkanen.

Vulkanhaus Strohn
Museum met veel beeldmateriaal en modellen waar op een interactieve manier kennis kan worden gemaakt met vulkanisme en veel voorbeelden uit de streek.

Maarmuseum Manderscheid
Via onder andere moderene multimedia presentaties, laat dit museum alles zien over de beroemde Maaren in de Vulkaaneifel. Verder is er veel te zien over geologie en alles wat met het gebied te maken heeft.

Naturkundemuseum Gerolstein
In het voormalige gemeentehuis, dat stamt uit 1710, is al sinds 1987 het Naturkundemuseum Gerolstein gevestigd. Er is een uitgebreide presentatie van de geologie en het vulkanisme in de omgeving te zien. Ook wordt er aandacht besteed aan thema bos en archeologie.

Muizenvalmuseum Neroth