Veelgestelde vragen

Is er internet in de boerderij?
Mag mijn hond mee?
Wat zijn de maten van de matrassen en is er beddengoed aanwezig?
Betalen we schoonmaakkosten?
Kun je skiën in de omgeving?
Moeten we borg betalen?
Hebben we winterbanden nodig?

 

Is er internet in de boerderij?
In de boerderij is gratis wifi beschikbaar. De inlogcode treft u aan in de boerderij zelf (onder de router in de gang). We bieden het gratis aan als extra service. Wij kunnen de werking hiervan niet altijd garanderen. Bij storing vanuit de provider of een defect van de router is het vaak niet mogelijk om dat gedurende uw verblijf nog te verhelpen. 

Mag mijn hond mee?
De  omgeving is uitermate geschikt voor honden. De tuin is volledig omheind en je  kunt urenlang wandelen in de natuur direct vanuit het huis. Honden zijn van  harte welkom, mits deze natuurlijk geen overlast veroorzaakt voor de buren. Ook  verwachten we dat de hond buiten de tuin zal worden uitgelaten en dat eventuele  ‘ongelukjes’ (poep)opgeruimd worden. De hond mag niet in het omheinde gedeelte  in de voortuin, waar het speeltoestel staat. Tenslotte mag de hond in huis niet  naar boven, waar zich de slaapkamers bevinden, en niet op de banken en stoelen  i.v.m. hygiëne. Wilt u zich a.u.b. echt aan deze regels houden. We hebben  helaas al een aantal keer moeten constateren dat huurders het niet zo nauw  namen met onze regels. We hebben zelfs al eens een matras en dekens moeten  weggooien, omdat die duidelijk door een hond beslapen en bevuild waren. Als wij  nog vaker klachten over honden krijgen, zien wij ons helaas genoodzaakt om in  het vervolg ons huis niet meer te verhuren aan mensen met honden. En dat zou  erg jammer zijn, want de omgeving en ons huis lenen zich juist uitstekend voor  mensen met honden. 

Wat zijn de maten van de matrassen en is er beddengoed aanwezig?

Slaapkamer 1:
Een antiek tweepersoonsbed  met twee extra brede eenpersoonsmatrassen (matrasmaat 100×200). Verder staat er  op deze kamer een kinderledikant (matrasmaat 60×120). Het tweepersoonsbed is  voorzien van twee éénpersoons donzen dekbedden (maat 140×200), twee kussens en  een sprei. Op deze kamer staat ook de infraroodsauna.

Slaapkamer 2:
Een Pullman tweepersoonsbed  (boxspring) met een twee matrassen (matrasmaat 80×200). U kunt deze uit elkaar halen, zodat u twee losse éénpersoonsbedden heeft. Het bed is verder voorzien van twee éénpersoons donzen dekbedden (maat 140×200), twee spreien en twee kussens.

Slaapkamer 3:
Twee eenpersoons boxspringbedden matrasmaat 70×200). Tegen elkaar aangeschoven tot een tweepersoonsbed met een tweepersoons matras erop (maat (140×200). U kunt deze bedden eenvoudig uit elkaar schuiven, zodat u twee losse éénpersoonsbedden heeft. Het tweepersoons matras zet u dan tijdelijk op de gang. Het bed is verder voorzien van twee tweepersoons dekbedden (maat 200×200), die u kunt dubbel vouwen tot éénpersoons dekbedden, twee spreien en twee kussens.

Slaapkamer 4:
Drie stapelbedden (matrasmaat 90×200). De stapelbedden zijn voorzien van  éénpersoons donzen dekbedden (maat 140×200) en kussens.

Slaapkamer 5:
Een Pullman  tweepersoonsbed (boxspring) met twee éénpersoonsmatrassen (matrasmaat 80×200).  Het bed is voorzien van  twee éénpersoons donzen dekbedden (maat 140×200), twee kussens en een sprei. Verder vindt u op deze kamer een  kinderledikant (matrasmaat 60×120). In de gang vindt u een commode met daarin een tweede kinderbedje en babybad. In de stapelbedkamer vindt u een kinderbox. In de gangkast beneden vindt u twee kinderstoelen.

Er zijn dus geen hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen aanwezig. Deze dient u zelf mee te nemen. 

Betalen we schoonmaakkosten?
U betaalt geen schoonmaakkosten. Wij verwachten echter wel dat u de boerderij zelf netjes achterlaat. Omdat er meestal grote(re) gezelschappen in onze boerderij verblijven, kunnen we rustig zeggen; vele handen maken licht werk. 

Kun je skiën in de omgeving?
Wat betreft wintersport treft u in de Eifel natuurlijk geen skioorden  zoals in Oostenrijk of Zwitserland aan. Voor mensen die dichtbij huis op  wintersport willen, voor de beginnende skiër, voor ervaren skiërs die even  willen warmdraaien en voor ouders die samen met hun ouders of (jonge) kinderen  willen skiën, is de Eifel met zijn geheel eigen sfeer erg leuk. Op 10 kilometer  afstand van ons vakantiehuis bevindt zich skigebied Mäuseberg (Daun) met 3  sleepliften en de langste afdaling van 1000 m. Nabij Prüm bevindt zich skigebied Wolfsschlucht en Schwarzer Mann. Dit skigebied beschikt over sneeuwkanonnen. Via internet vindt u de exacte adressen en mogelijkheden. Meest favoriete wintersport in  de Eifel blijft echter het langlaufen. De mogelijkheden zijn bijzonder goed, de  loipen worden over grote afstanden gespoord en de voorzieningen zijn optimaal. Er zijn ook mogelijkheden om je  buiten de loipen te begeven. Het skiwandelen in de onaangetaste sneeuw is zeer  populair. En ook als er geen sneeuw ligt, want dat kunnen we natuurlijk niet  garanderen, is wandelen of fietsen met de gure wind op de wangen heerlijk in  deze zeer on-Nederlandse omgeving. 

Moeten we borg betalen?
Ja, u betaalt € 200 borg. Hiermee verrekenen we achteraf eventuele schade of breuk. Binnen twee weken na uw verblijf storten we het resterende bedrag weer terug op uw rekening. 

Hebben we winterbanden nodig?
Het is in Duitsland verplicht wintergeschikte banden te hebben zodra er sprake is van winterse omstandigheden. Volgens de Duitse wet is daar in ieder geval sprake van bij ijzel, sneeuw en gladheid door ijs- of rijp op de weg.

Er is géén exacte datum vastgelegd waarvóór de winterbanden gemonteerd moeten zijn. Over het algemeen wordt oktober genoemd als richtlijn maar zekerheden over de seizoenen hebben we tegenwoordig steeds minder lijkt wel dus blijf gewoon je eigen keuzes maken.

Wie tijdens winterse omstandigheden wordt betrapt op het rijden met zomerbanden (dus niet de ‘all weather’ die in Nederland ook veel worden gebruikt) kan rekenen op een boete van € 40. Als het tijdens winterse omstandigheden tot een ongeluk komt waarbij wordt geconstateerd dat er nog zomerbanden op je auto zitten, krijg je een boete van € 80. Dit geldt ook als de auto niet meer kan rijden vanwege de gladheid en daardoor een file veroorzaakt op de autobahn.