Werkvakanties

Werkvakantie Niederstadtfeld Eifelboerderij (31)Zoals elders op de site al gemeld, dateert onze boerderij uit 1796. Voornamelijk in eigen beheer zijn we bezig met het renoveren hiervan. Vijf jaar geleden hebben we voor het eerst met een werkvakantie hulptroepen ingeschakeld. Naast het feit dat er ontzettend veel werk is verzet was dat ontzettend gezellig. Daarom (en omdat het werk in Niederstadtfeld tóch nooit klaar is) organiseren we sindsdien ieder jaar minimaal één werkvakantie.

Het principe is eenvoudig: ’s ochtends samen aan de slag, ’s middags vrij. De Eifel is een populair vakantiegebied en er is ook van alles te doen: wildparken, kuuroorden, pretparken, natuur, kastelen, …. of je blijft lekker in of rond het huis. Wat je wilt. Het is jouw vakantie. Overnachtingen, eten en drinken zijn voor onze rekening.

De klussen zijn veelzijdig. Denk hierbij aan sjouw- en sloopwerk, diverse tuinklussen, schilderwerk, maar soms ook timmerwerk, loodgieterswerk, bestratingswerk, metselwerk, etc. Kortom, van alles wat. En als we met veel zijn hebben we natuurlijk ook mensen nodig die koken, poetsen en op de kinderen passen. Waar mogelijk maken we natuurlijk gebruik van jouw specifieke kwaliteiten.

Omdat de ruimte binnen beperkt is komen er vaak ook mensen met een zelf meegebrachte tent. Buiten hebben we meer dan voldoende plek. En we verwachten een zekere mate van inschikkelijkheid, want met veel mensen in één huis is het wel improviseren.

Het is bijzonder om te zien hoe enthousiast iedereen ieder jaar weer is. Iedereen komt wat zenuwachtig binnen, maar binnen een dag ontstaat er al een uniek groepsgevoel. Enthousiast geworden? Neem gerust contact met ons op wanneer de volgende werkvakantie is.

Klik hier voor meer foto’s van voorgaande werkvakanties

Hieronder een aantal reacties van onze gasten op de vorige werkvakantie:

P1020758 (480x640)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P1020760 (480x640)