Zwemmen

In de Eifel kun je op veel plaatsen zwemmen, zowel binnen als buiten.

Manderscheid (11 km)
Zoek je een gemoedelijk, kleinschalig en goedkoop zwembad? Ga dan naar het familiezwembad in Manderscheid (en combineer het zwembadbezoek met een bezichtiging van de burchten).

Familiebad Manderscheid

 

 

 

 

 

 

Zwemmen in een vulkaan
Wie heeft er ooit in een vulkaan gezwommen? In de Vulkaaneifel kan je in de natuur gaan zwemmen, meer bepaald in de maren. Een maar is een natuurlijk meer dat zich gevormd heeft in de krater van een vulkaan. Deze maren worden ook wel de ogen van de Eifel genoemd, omdat ze bijna allemaal kogelrond van vorm zijn.

Maare_big

 

 

 

 

 

 

 

Gemünderer Maar (11 km)
Verscholen in dicht beukenbos ligt het Gemündener Maar met een wateroppervlakte van ca. 7 ha. Het is het kleinste maar van de drie beroemde Eifelogen. U kunt diep in het klare water kijken maar toch niet tot op de bodem (38 m). Het zwembad is dichtbij, goedkoop en heel bijzonder. Ontspan u op de zonneweiden, plons met uw kind in het kinderbad of beklim de 7,5 m hoge springtoren. Durft u het aan? U kunt het vulkaanmeer met zijn riet en verwortelde vlakke oevers ook per boot verkennen. Het ‘zwembad’ beschikt over een cafetaria, toiletten, kleedruimten en voldoende parkeergelegenheid.

Gemunderer Maar

Andere meren om in te zwemmen zijn: Schalkenmehrener Maar, Pulvermaar, Meerfeldermaar en Holzmaar. 

Vrijetijdszwembad Cochem aan de Moezel (46 km)
Iets verder weg, maar zeker de moeite waard, is het vrijetijdszwembad in Cochem. Een uitstapje dat zeker te combineren is met een bezoek aan het prachtige Moezelstadje Cochem.  Het zwembad heeft verschillende baden, waaronder een golfslagbad. Verder is er een 55m lange waterglijbaan. Voor de kleinere kinderen is er een apart gedeelte genaamd het kinderland, met een kleinere glijbaan, “splash” bad en een babybad wat maar 20cm diep is. Met goed weer is het buitenbad (50m bad met duikplank) eveneens geopend. Voor de relaxers is er een Wellnesscentrum met stoombaden en sauna.

Freizeitbad Cochem 2 Freizeitbad Cochem

 

 

 

 

 

Cascadebad Bitburg (38 km)
Bitburg staat bij velen bekend om zijn bier. En terecht. Maar het bezienswaardige stadje heeft ook een meer dan aardig familiezwembad, met een meer dan 50 meter lange waterglijbaan, spuitbronnen, waterkanaal, spetter- en kinderbaden.

Centerparcs Heilbachsee (28 km)
Aqua Mundo: een geweldige waterwereld met palmen en exotische planten. Spetteren, ravotten, glijden, zwemmen of gewoon ontspannen – in Center Parcs Park Eifel wordt water in de Aqua Mundo met een hoofdletter W geschreven. En natuurlijk vergeten we de kleintjes niet: voor hen is er het veilige Kinder-doe-bad. Dit van Landal overgenomen vakantiepark beschikt over een prima zwembad, maar in onze ogen niet vergelijkbaar met de mooie tropische baden van de meeste Nederlandse parken van Centerparcs.

Bovenstaande zwemgelegenheden zijn de vijf zwembaden die wij en onze gasten regelmatig bezocht hebben. Wij wensen u veel zwemplezier.